Använd nya kvd.se!

Inom kort kommer kvd.se att få ett helt nytt utseende. Redan idag kan du använda vår nya webbplats med utökade sökfunktioner och ny layout.

Välj vilken version av webbplatsen du idag vill använda:

KVD logo
Our auctions Bid and buy Contact KVD Information in

Asutko Suomessa ja haluat tehdä kauppaa osoitteessa kvd.se?

Joka vuosi myymme satoja kulkuneuvoja, työkoneita, varastotuotteita ja muita tuotteita Suomessa asuville asiakkaillemme. Näin ollen Suomi on yksi suurimmista vientimarkkinoistamme.

Sinun on itse selvitettävä maahantuontia koskevat säännöt Suomessa, huolehdittava kulkuneuvon rekisteröinnistä jne. Muuten suomalaiset asiakkaamme käyvät huutokauppaa samalla tavalla kuin muutkin asiakkaamme.

Tällä sivulla on tietoja siitä, miten huutokauppa toimii.

Luo huolellisesti läpi kaikki huutokauppaehtojemme mukaiset vientiin liittyvät kohdat. On olemassa ehtoja, jotka koskevat kvd.se-sivustolla kauppaa tekeviä suomalaisia yksityishenkilöitä ja yrityksiä. Ehdot ovat nähtävillä niin englanniksi.

Auksjoner hver uke

1. Huutokauppoja joka viikko

Joka viikko satoja autoja, koneita ja muita tuotteita asetetaan myyntiin osoitteessa kvd.se. Sivustolla voit lukea tarkkoja kuvauksia huutokauppatavaroista ja katsoa kuvia.

Kerran viikossa sinulla on myös mahdollisuus käydä tuotteiden esittelyssä ympäri Ruotsia sijaitsevissa tiloissamme. Siellä voit paitsi tarkastella tuotetta myös koeajaa sen. Voit luonnollisesti lähettää Ruotsissa asuvan tuttusi puolestasi esittelyyn. Käy osoite- ja esittelyaikasivullamme.

Noin 95 prosenttia kaikista ostajistamme huutavat kuitenkin tuotteet itselleen huutokaupoissa ilman, että ovat sitä ennen nähneet niitä todellisuudessa. Osoitteessa kvd.se kulkuneuvojen ja muiden tuotteiden kuvaukset vastaavat aina todellisuutta. Ostajana voit luottaa siihen, että tuotteen kuvaus vastaa aina sen oikeaa kuntoa.

2. Rekisteröidy käyttäjäksi – se on ilmaista!

Registrer deg som medlem

Osoitteessa kvd.se myytävänä olevat tuotteet ovat kaupan ainoastaan Internet-huutokaupoissa. Jotta pääset osallistumaan ja tekemään tarjouksia, sinun on ensin rekisteröidyttävä.

Se on ilmaista ja vie ainoastaan pari minuuttia. Napsauta linkkiä Uusi käyttäjä (Ny medlem), valitse ”Ulkomaalainen yksityishenkilö” (”Individual outside Sweden”) tai ”Ulkomaalainen yritys” (”Company outside Sweden”) ja täytä nimesi, osoitteesi sekä muut tiedot.

Lähetämme sinulle sen jälkeen salasanan sähköpostitse. Sähköpostiviestissä on myös linkki, jota sinun on napsautettava rekisteröitymisen vahvistamiseksi.

Logg inn, og legg inn bud på nettet

3. Kirjaudu sisään ja tee tarjous Internetissä

Rekisteröityneenä käyttäjänä voit milloin tahansa kirjautua palveluun ja tehdä tarjouksia jokaviikkoisissa huutokaupoissa. Tehdäksesi tarjouksen napsauta sitä tuotetta, josta olet kiinnostunut, ja sen jälkeen välilehteä Tarjous (Bud). Sen jälkeen sinun tarvitsee vain noudattaa ohjeita.

Tarjouksen tekeminen ei maksa mitään. Jos huutokaupan päättyessä korkein tarjous on sinun, sinun on maksettava myös huutomaksu (inropsavgift). Huutomaksun suuruus on ilmoitettu välilehdellä Tarjous (Bud).

4. Tarjoukset kaikkien nähtävillä

Åpen budrunde

Kaikki tarjoukset tehdään Internetin välityksellä, ja ne ovat kaikkien nähtävillä. Kaikki kvd.se-sivustolla kävijät voivat seurata tarjousten tekemistä, ja jokainen tehty tarjous on välittömästi muiden nähtävillä. Sivulla kävijät voivat myös itse tehdä tarjouksen milloin tahansa.

Jokaisen huutokauppatavaran kohdalla on ilmoitettu myös päivämäärä ja kellonaika, jolloin huutokaupan lähtölaskenta alkaa. Lähtölaskenta kestää vähintään 3 minuuttia ja 30 sekuntia. Jos 3 minuutin ja 30 sekunnin sisällä tästä ajankohdasta tehdään uusi tarjous, huutokauppa jatkuu ja huutokauppa-aika pitenee ylimääräisillä 3 minuutilla ja 30 sekunnilla jokaista uutta tarjousta kohti..

Kun tarjouksia ei ole tehty yli 3 minuuttiin ja 30 sekuntiin (tavallisesti 3.30–3.35), huutokauppa päättyy.

5. Tarjouksesi on korkein – mitä seuraavaksi tapahtuu?

Du har det høyeste budet

Jos huutokaupan päättyessä tarjouksesi on korkein, voitat huutokaupan. KVD lähettää sinulle sen jälkeen vahvistuksen voitostasi sähköpostitse. Ota sähköpostin vastaanottamisen jälkeen yhteyttä KVD:hen niin pian kuin mahdollista ja varaa aika tuotteen noutamiseksi, sovi maksutavasta ym.

Reservasjonspris

6. Pohjahinta

Suurimmalla osalla huutokauppatavaroista on niin sanottu pohjahinta (reservationspris). Tällaisessa tapauksessa myyjällä on oikeus päättää korkeimman tarjouksen hyväksymisestä, mikäli se jää alle pohjahinnan.

Tarkastellessasi tuotetta kuvien alapuolella on ilmoitettu, onko pohjahinta saavutettu vai ei.

Tavallisesti huutokauppatarjoukset nousevat pohjahintaan asti. Muussa tapauksessa KVD pyrkii löytämään sellaisen hinnan, jonka sekä myyjä että ostaja voivat hyväksyä.

7. Tuotteen noutaminen tiloistamme

Hent objektet ditt på anleggene våre

Voit noutaa huutokauppatavarasi siitä KVD:n varastosta, jossa se on. (Joskus huutokauppatavara on jossain muualla, mutta tällöin asiasta on aina ilmoitettu tuotteen kuvauksessa.) Huutokauppatavara on noudettava viimeistään viisi työpäivää huutokaupan jälkeen. Muista varata ensin aika.

Saapuessasi paikalle sinulla on ensin mahdollisuus tarkastaa huutokauppatavara. Kulkuneuvot saa myös koeajaa. Voit tarkistaa, että tuotteen kuvaus piti paikkansa ja että tuote vastaa sitä, mitä sinä oikeutetusti siltä voit odottaa kuvauksen, iän ym. pohjalta. Ota huomioon, että tuote on ammattimaisesti testattu mutta yleisesti kuvattu. Kuntoa ei taata yksityiskohtaisesti.

Ellet nouda huutokauppatavaraa henkilökohtaisesti vaan käytät kuljetusyritystä, on tällä oltava allekirjoittamasi valtakirja. Valtakirjasta on käytävä selville, että kuljetusyrityksellä on oikeus noutaa tuote sekä allekirjoittaa kauppasopimus ja kuitti puolestasi.

Betaling og annet

8. Maksaminen ym.

Maksu suoritetaan helpoimmin pankkisiirrolla ennen tuotteen noutamista. Voit maksaa myös pankkikortilla, mutta et luotto- tai maksukortilla etkä käteisellä.

9. Rekisterikilvet

Registreringsskilt

Jos ostamasi tuote on auto tai jokin muu rekisteröity kulkuneuvo, ota huomioon, että KVD poistaa ruotsalaiset rekisterikilvet. Tämä tarkoittaa sitä, että kulkuneuvo on kuljetettava KVD:n tiloista käyttämällä jotain toista kulkuneuvoa/perävaunua tai että siihen on asetettava väliaikaiset rekisterikilvet.

Ostajana voit anoa kyseisiä väliaikaisia rekisterikilpiä. Hakemuslomakkeen saat Ruotsin Kuljetushallituksen (Transportstyrelsen) kotisivulta, napsauta tästä!

Kun olet täyttänyt lomakkeen, lähetä se KVD:lle ja liitä mukaan vastaanottajamaassa, eli sinun tapauksessasi Suomessa, annettu vakuutustodistus väliaikaista rekisteröintiä varten.

Kun me KVD:llä olemme vastaanottaneet hakemuksen, liitämme siihen alkuperäisen ruotsalaisen rekisteröintitodistuksen ja ruotsalaiset rekisterikilvet sekä allekirjoittamamme hakemuksen rekisteristä poistamiseksi.

Väliaikaiset rekisterikilvet lähetetään tämän jälkeen ilmoittamaasi ruotsalaiseen osoitteeseen, esimerkiksi siihen KVD:n varastoon, josta kulkuneuvo noudetaan. Näin kilvet ovat valmiina noutaessasi kulkuneuvon.

Muut kulkuneuvon asiakirjat jätetään sinun tai kuljetusyrityksesi vastuulle.

Eksport

10. Maahantuonti

Sinun on huomioitava erityiset ehdot kvd.se-sivustolla ostamasi huutokauppatavaran maahantuonnissa.

Lue tarkasti huutokauppaehtomme, jotka ovat nähtävillä englanniksi. Kohdassa 25 on ”Ehtoja Ruotsin ulkopuolisiin maihin myytäessä” (”Villkor vid försäljning till länder utanför Sverige”/” Terms of sales to countries outside Sweden”).

Spørsmål


11. Kysymyksiä?

Mikäli sinulla on kysymyksiä, ota yhteyttä asiakaspalveluumme sähköpostitse kundtjanst@kvd.se tai puhelimitse +46 303 37 31 00.


12. Hyviä linkkejä sinulle, joka suunnittelet huutokauppakohteen maahantuomista Suomeen

www.ake.fi

www.tulli.fi


Tervetuloa kvd.se-sivustolle
Yksinkertaista, varmaa ja edullista!